Om Deep Democracy

Deep Democracy er et paradigme og en metode, som bruges i arbejdet med grupper, konfliktløsning, dialog og demokratiprocesser.

Deep Democracy stræber efter at fostre en åben og inkluderende dialog, hvor der er plads til modsatrettede synspunkter, spændinger og følelser. Det sker ofte, at konflikter får lov at sænke effektiviteten eller helt ødelægge et samarbejde i en gruppe. Metodens overordnede mål er at udnytte den indbyggede dynamik, der findes i enhver konflikt. Dermed bliver Deep Democracy katalysator for, at teams eller grupper lærer og udvikler sig gennem sine konflikter. 

Deep Democracy blev formuleret som princip af psykologen Arnold Mindell i slutningen af 1980’erne. Metoden bygger på, at vækst, kreativitet og resolution kommer fra de mange stemmer og erfaringer, der ofte er placeret på sidelinien af vores gængse synspunkter og værdisæt. Stemmer, som vi ofte marginaliserer og ignorerer. I modsætning til ‘klassisk’ demokrati, som bygger på flertalsbeslutninger, foreslår Deep Democracy, at det kun er muligt at forstå et systems fulde kompleksitet, samt frigøre dets kreative potentiale, når alle stemmer bliver hørt.

Hvis du vil læse mere om Deep Democracy, er her nogle gode steder at starte:

http://www.aamindell.net/worldwork

http://www.deepdemocracyinstitute.org/deep-democracy-explained.html