Om Deep Democracy

Et verdenssyn

Deep Democracy er troen på, at vi har brug for alle stemmer og holdninger, også dem, vi ikke bryder os om eller marginaliserer. Det har vi, hvis vi vil skabe fællesskaber hvor alle føler sig inkluderet og alle har mulighed for at bidrage. Og hvis vi i fællesskab skal skabe løsninger på de problemer, vi oplever i vores gruppe, organisation eller samfund. I modsætning til ‘klassisk’ demokrati, som bygger på flertalsbeslutninger, foreslår Deep Democracy, at det kun er muligt at forstå et systems fulde kompleksitet, samt frigøre dets kreative potentiale, når alle stemmer bliver hørt.

Deep Democracy har en systemisk tilgang til samfundet og fokuserer på bevidsthed om vores egen rang og rolle i feltet. Deep Democracy er også en kreativ måde at arbejde på, der værdsætter vores oplevelser med forskellige sanser, såsom visuelle indtryk, bevægelser, kropsoplevelser og følelser, og både verbale og nonverbale udtryk.

Deep Democracy og Processwork er udviklet af psykolog og fysiker Arnold Mindell. Læs mere om Processwork, Deep Democracy og Arnold Mindell her: http://www.aamindell.net/

En metode

Deep Democracy er også 

  • En metode til konfliktløsning i små og store grupper
  • En metode til dialog om vigtige emner

Hvis du vil vide mere

Hvis du vil vide mere om Deep Democracy og Processwork, kan vi anbefale følgende bøger. Du er også altid meget velkommen til at kontakte os, vi deler gerne ud af vores passion.

Arnold Mindell (2002). “The Deep Democracy of Open Forum: Practical Steps to Conflict Prevention and Resolution for the Family, Workplace, and World”. Hampton Roads Publishing.

Arnold Mindell (2017). “Conflict: Phases, Forums, and Solutions”. World Tao Press.

Arnold Mindell (1995). “Sitting in the Fire: Large Group Transformation Using Conflict and Diversity” Lao Tse Press.

Arnold Mindell (1993). “The Leader as Martial Artist”. Harper San Francisco.

Julie Diamond & Lee Spark Jones (2004). “A Path Made by Walking”. Lao Tse Press.

Joseph H. Goodbread (2010). “Befriending Conflict: How to Make Conflict Safer, More Productive, and More Fun”. Process Oriented Psychology Publications.